Olet täällä: Tahkon AlppikouluOpiskelu
Nilsiän lukio
Lukio 2

OPISKELU

Ammattimaisen alppilajien valmennuksen lisäksi Tahkon alppikoulu tunnetaan hyvistä oppimistuloksista

Kuopion kaupunki järjestää alppikoulun urheilijoille opiskelun Nilsiän yhteiskoulun 9. luokalla sekä Nilsiän lukiossa. Yhtenäiskoulun yläluokilla on oppilaita noin 210. Yhdeksännellä luokalla opiskeleva urheilija käyttää lajiharjoitteluun valinnaisaineiden tunteja, jolloin hänellä on käytettävissään 6-8 tuntia viikossa kouluaikaiseen valmennukseen.

Nilsiän lukio on monipuolinen, keskisuuri oppilaitos Nilsiän keskustassa alppiurheilijoiden asuntolan vieressä. Lisäksi lukiossa on laaja valikoima soveltavia kursseja ja koulukohtaisia erikoiskursseja. Lukiossa opiskeleva urheilija saa harjoitteluunsa käyttöön 16 lukiokurssia. Yhteensä opintotarjonnassa on 21 valmennuskurssia. Urheilijoiden opiskelu suunnitellaan 3-4 lukuvuotiseksi.

Opiskelun suorittaminen Nilsiän oppilaitoksissa harjoittelun kanssa on erittäin joustavaa. Valmentajien ja koulujen henkilökunnan yhteistyö toimii saumattomasti vahvalla luottamuksella ja vuosien tuomalla kokemuksella.

Urheilijat saavat käyttöönsä internet-pohjaisen oppimisalustan, jonka kautta he pystyvät suorittamaan opintojaan harjoittelu- ja kilpailuleireillä. Lisäksi  on käytössä oppituntien videotallennusvälineet, jolloin oppilaat pystyvät katsomaan oppitunteja internetin kautta. Koeviikon osuessa leirin päälle valmentajat toimivat kokeen valvojina, jolloin urheilijoiden opiskelut etenevät. Jokaiselle alppiurheilijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma opinto-ohjaajien kanssa. Opintoja rytmitetään harjoittelu- ja kilpailujaksojen mukaan joustavasti ja motivoivasti.

Lisäksi urheilijoille järjestetään Suomen hiihdonopettajat ry:n ja Tahkonrinteiden hiihtokoulun kanssa mahdollisuus suorittaa hiihdonopettajan tutkinto. Alppikoulu kuuluu Kuopion alueen urheiluakatemiaan, joka mahdollistaa laajan jatko-opintotarjonnan. Urheiluakatemian kautta urheilijoille mahdollistetaan säännölliset lääkärintarkastukset ja tarvittaessa nopeat lääkäripalvelut sekä Kuopion alueen urheilupaikkojen laaja hyödyntämismahdollisuus.