Olet täällä: Tahkon AlppikouluHarjoittelu

Harj1

Harj2

HARJOITTELU

Alppikoulussa harjoitellaan laadukkaasti ja monipuolisesti

Alppihiihtovalmennuksen tavoitteena on ohjata alppihiihdosta kiinnostuneita nuoria harjoittelemaan määrätietoisesti ja monipuolisesti, jotta saavutetaan hyvä fyysinen pohja ja monipuoliset perusvalmiudet. Valmennuksessa painotetaan alppihiihdon tekniikan jatkuvaa kehittämistä, urheilijan oman tuntemuksen kehittämistä sekä koulun ja valmennuksen yhtäaikaista hoitamista.

Valmennusryhmien harjoittelu on kokonaisvaltaista ja harjoittelussa huomioidaan urheilijan erilaiset tarpeet, jotta kehittyminen olisi mahdollisimman nousujohteista. Tavoitteena on urheilijan hyvinvointi ja menestys niin huippu-urheilussa kuin elämässä. Lisäksi tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet suunnitella ja toteuttaa omatoimisesti valmennusta sekä toimia mm. alppihiihdon seuraohjaajana. Valmennuksen läpikäyneellä opiskelijalla on hyvät lähtökohdat hakeutua myöhemmin mm. liikunta-alan koulutukseen.

Harjoittelun sisältää ympärivuotisen ohjelmoinnin, kaksi laji-, taito- tai fysiikkaharjoitusta päivässä. Lisäksi harjoittelussa on mukana henkistä- ja ravintovalmennusta sekä  muita valmennuksen tukitoimia, kuten hierontaa ja lihashuoltoa sekä valmennuksen teoriaa.