Olet täällä: Tahkon Alppikoulu

HUIPPUVALMENNUSTA JO VUODESTA 1994

Opiskele ja Treenaa Huipulle!

Alppikoulun uusi logoTahkon logo 4-väri

Sotshin GS kukitus

TAHKON ALPPIKOULU

Tavoitteet korkealla

Nilsiän Tahkovuorelle perustettiin vuonna 1994 alppihiihdon virallinen valmennuskeskus. Toiminnan näkyvimpänä muotona on ollut Nilsiän peruskoulun ja lukion yhteydessä toimiva Tahkon alppikoulu, joka aloitti syksyllä 1994 ja sen tavoitteena on yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu toimivaksi kokonaisuudeksi.  Tahkon alppikoulua ylläpitää Tahkovuoren koulutus- ja valmennuskeskusyhdistys ry, jonka jäseninä ovat Kuopion kaupunki, Huippupaikat Oy, Tahko Chalet Oy ja Ski Sport Finland  ry. Alppikoulun toimintaa tukee myös Suomen Olympiakomitea.

Tahkon alppikoulu tarjoaa huippu-urheilijaksi tähtäävälle nuorelle tasapainoisen, turvallisen ja yksilöllisen kasvu-, opiskelu- ja valmennusympäristön peruskoulusta korkea-asteelle. Tahkon alppikoulu on mukana Kuopion alueen urheiluakatemiassa, joka on Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia. Kuopion alueen urheiluakatemia on maakunnallinen yhteistyöverkosto, jonka tehtävänä on tukea urheilijaopiskelijoiden urheilun ja opiskelun yhteensovittamista. Tahkon alppikoulu on saanut jo vuonna 2001 Vuoden urheiluoppilaitos kunniamaininnan Suomen Olympiakomitealta menestyksekkäästä toiminnasta koulun ja urheilun yhteensovittamisesta. Tahkon alppikoululaiset ovat saavuttaneet maailman cup voittoja, mitalisijoituksia nuorten MM-, talviuniversiadi- ja nuorten olympiakisoista sekä lähes 400 SM-mitalia.

Alppikoulun toiminnan merkittävänä tukijana on myös alppikoulussa opiskelevien oppilaiden vanhempien tukiorganisaatio; Tahkon alppikoulun tuki ry, joka kerää varoja urheilijoiden leiri- ja kilpailutoiminnan tukemiseen.