Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Janina Mäkinen vauhdikkain Kiirunan Fis-pujotteluissa

Levin maailmancupissa kisakauden avannut Porin Janina Mäkinen pääsi Kiirunassa jo normaaliin vauhtiin, kun Kiirunassa käytiin kaksipäiväiset Fis-pujottelut. Keski-Euroopan heikot lumiolosuhteet ja Levin tulevat Eurooppa cupin kisat olivat vetäneet Pohjois-Ruotsiin tasokkaita kilpailijoita 19 eri maasta. Naisten sarjassa mukana oli 80 ja miesten sarjassa yhteensä 150 kilpailijaa.  Tiistaina 18.11. laskettiin Luossavaaran rinteellä ensimmäinen Fis-kisa ja siinä Tahkon alppikoulun Janina Mäkinen aloitti mallikkaasti sijoittumalla ensimmäisellä kierroksella sijalle 11 sekunnin päässä kärjestä. Toisella kierroksella Janinan kohtaloksi tuli ulosajo, mutta vauhti antoi hyvää esimakua seuraavalle päivälle. Päivän voittajaksi laski Latvian Lelde Gasuna ja seuraavat sijat nappasi Sveitsin EC-joukkueen kaksikko Andrea Ellenberger ja Charlotte Chable. Parhaana suomalaislaskijana oli Sallan Sohvi Virkkula sijalla seitsemän. Tahkon alppikoululaisista Kaisa Nyberg oli parhaana sijoittumalla 18:ksi.

Keskiviikkona 19.11. jatkettiin Kiirunassa toisella Fis-kisalla ja Janina Mäkinen paransi vauhtia edellisestä päivästä ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ja lopputuloksissa kahdeksas 1,35 sekuntia päivän voittajalle Sveitsin Charlotte Chablelle jääneenä. Sveitsiläisten kolmoisvoiton  varmistivat Rahell Kopp ja Andrea Ellenberger, jotka sijoittuvat seuraaville sijoille. Kaisa Nybergin vauhti koheni edellisestä päivästä ja lopputuloksissahän oli 17:s. Ellen Helman laski myös pirteästi sijoittumalla sijalle 24.

Miesten kovatasoisessa kisoissa ensimmäisenä päivänä itävaltalaiset miehittivät kärkikolmikon ja nopein oli Thomas Hettegger. Keskiviikon kisassa voittoon kiiruhti niinikään Itävallan joukkueen Christian Hirschbuechl.

Tulokset: http://www.norrbottenalpint.nu/2014-2015/kiruna/141118/damer/   ja  http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/results.html