Janina Mäkinen starttaa Levin maailmancupissa

Torstaina 6.11. pidettiin Suomen maajoukkuekarsinnat  Levin maailmancupiin, jotka lasketaan 15.-16.11. Levin Black -rinteessä. Kolmen karsintalaskun perusteella valittiin Ski Sport Finlandin joukkueeseen 10 laskijaa; neljä naisten ja kuusi miesten kisaan. Naisten joukkueseen nimettiin Merle Soppela, Saana Ahonen ja Sohvi Virkkula sekä Janina Mäkinen. Miesten kisassa laskevat Santeri Paloniemi, Jens Henttinen, Joonas Räsänen, Max Luukko, Juho Dahl sekä Arttu Niemelä.

Tahkon alppikoulussa harjoitteleva ja Nilsiä lukion komennella vuosikurssilla opiskeleva Janina Mäkinen starttaa ensimmäiseen maailmancupin kilpailuunsa lauantaina 15.11. Janina oli viime vuonna mukana Levillä marraskuussa lasketuissa Eurooppa cupin pujotteluissa ja rinne on tuttu myös kotimaan Fis-kisoista vuosien varrelta.

Miesten sarjassa nähdään myös Tahkon alppikoulun kasvatteja, kun Janinan tavoin ensimmäisiin maailmancupin kisoihin pääsee starttaamaan Arttu Niemelä, joka valmistui ylioppilaaksi viime keväänä Nilsiän lukiosta. Artulla on kokemusta Levin Eurooppa cupin osakilpailuista syksyltä 2012. Entisistä Tahkon alppikoululaisista on mukana myös Joona Räsänen, jolla on viisi aiempaa starttia maailman cup tasolta.

Janina SL