Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Poutiaiselle ja Torstille suurpujottelun SM-kultaa

Maajoukkueen konkarilaskijat eivät päästäneet nuorempia edelleen, kun Levillä ratkottiin suurpujottelun SM-mitalistit torstaina 3.4. Kilpailu jouduttiin siirtämään edelliseltä päivältä kovan tuulen takia ja saman päivän aikana laskettiin kaksi Fis-suurpujottelua, joista ensimmäinen kisa oli SM-suurpujottelu.

Tanja Poutiainen oli naisten nopein molemmilla kierroksilla ja laski näin 29. SM-kultamitalinsa ennen Merle Soppelaa, joka saalisti himmeämmän mitalin. Nuori Camilla Andersson jäi kärjestä lähes kaksi sekuntia ja nappasi ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalinsa. Tahkon kärkitytöille kertyi tällä kertaa ulosajoja jo ensimmäisellä kierroksella. Parhaana oli Ellen Hellman sijalla 17. Miesten kisan selkeä ykkönen oli Samu Torsti, joka voitti Max Luukko yhteisajassa seitsemän kymmenystä. SM-pronssille laski Robin Bäck, joka jäi Torstille reilun sekunnin. Fis-kisassa toiseksi nopeinta vauhtia laski Norjan Mathias Holten Wennberg. Tahkon pojista parhaana oli Arttu Niemelä 13:s.

Iltapäivällä lasketussa toisessa suurpujottelussa naisten kärki pysyi muuttumattomana; Tanja ykkönen ja Merle kakkonen. Kolmanneksi sijoittui Levin Minttu Sinkkonen. Janina Mäkinen oli Tahkon tytöistä parhaana sijalla 13. Miesten sarjassa Fis-kisan voittoon laski päivän toisessa kisassa Max Luukko ja SM-kisan toiseksi nopein Norjan Mathias Holten Wennberg oli samalla sijalla myös toisessa startissa. SM-kultamitalisti Samu Torsti jätettiin tällä kertaa kolmanneksi. Arttu Niemelän vauhti parani päivän kuluessa ja hän sijoittui suomalaisista kolmanneksi ollen lopputuloksissa seitsemäs.

Kuvassa naisten SM-kultaan laskenut Tanja Poutiainen

Tanja.SM.Levi