Janina Mäkinen pujotteli SM-kultaa Sallassa

Sallassa laskettiin lauantaina 1.3. nuorten SM-pujottelut Fis-kisan yhteydessä. Tahkon alppikoululaisista SM-mitaleille laskivat Janina Mäkinen ja Kaisa Nyberg. Janina voitti N18 sarjan mestaruuden, vaikka joutuikin kisaamaan flunssaisena. Seuraavat sijat menivät SCST:n kaksikolle Ami Teppo ja Siiri Kilpeläinen. Tahkon tytöistä seuraaville sijoille neljä ja viisi sijoittuivat Ellen Hellman ja Pinja Palmen. Vanhempien tyttöjen sarjassa N21 mestaruuden voitti Levin Minttu Sinkkonen ja SM-hopealle Tahkon alppikoulun Kaisa Nyberg. SM-pronssi pujotettiin Anna Kempelle. Tahkon tytöistä Eveliina Tanninen oli sijalla viisi. Fis-kisan ykkönen oli Emma Happonen.

Miesten sarjassa M18 voittajaksi laski Kuusamon Miika Mankinen. Kauniaisten kaksikko Teddy Takki ja Robin Bäck nappasivat himmeämmät SM-mitalit. Tahkon alppikoulun pojista parhaana oli Santtu Kuikkaniemi viides. Niklas Nihtilä oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vielä johdossa, mutta joutui keskeyttämään toisella kierroksella. M21 sarjan voittoon laski SCST:n Antti Tuhkala. Lahden Justus Kuukka pokkasi SM-hopeaa ja Vaasan William Wikström sijoittui kolmanneksi. Fis-kisan järjestys oli miesten sarjassa Mankinen, Tuhkala ja Takki.

Sunnuntain Fis-pujottelun ykköseksi laskivat naisten sarjassa Emma Happonen ja miesten puolella Oskari Vähäpassi. Tahkon laskijoista Mira Ahonen oli parhaana naisten sarjassa kolmas ja miesten sarjassa Niklas Nihtilä toinen.

Tulokset:

Janina M SL

Janina Mäkinen (kuva Joni Sandvall)