Pohjois-Savon urheiluakatemia palkkasi taito- ja ominaisuusvalmentajan

Pohjois-Savon urheiluakatemia on Kuopion ympäristön paikallinen ja seudullinen yhteistyöverkosto, jossa oppilaitokset, seurat, urheiluorganisaatiot, kuntayhteisöt sekä erilaiset asiantuntijapalvelujen tuottajat työskentelevät yhdessä urheilijoiden opinto-, työ- ja urheilu-urien tavoitteiden saavuttamiseksi. Pohjois-Savon urheiluakatemia on yksi Olympiakomitean huippu-urheilustatuksen saanut urheiluakatemia ja vuodelle 2014 on panostettu entisestään valmennuksen tukitoimiin palkkaamalla taito- ja ominaisuusvalmentaja. Tehtävään valittiin Antti Heinänen, joka kehittää yhteistyöoppilaitosten taito- ja ominaisuusvalmennusta yhdessä eri toimijoiden kanssa. Antti Heinäsellä on vankka kokemus taitoharjoittelun kehittäjänä, kun hän on toiminut vuodesta 2006 Innosport Oy:ssä.

Tahkon alppikoulu on ollut yhtenä perustajajäsenenä Pohjois-Savon urheiluakatemiassa, joka on toiminut vuodesta 2004. Taitoharjoittelu on ollut alppihiihdon valmennuksessa yksi keskeisimpiä elementtejä ja Nilsiän liikuntasalin remontin yhteydessä saatiin alppikoulun harjoitteluun myös uusi taitoharjoittelutila sekä uusia apuvälineitä. Myös taitoharjoittelun konsultointi hyödynnettiin aloittamalla yhteistyö Antti Heinäsen kanssa välittömästi.

Kuva alppikoulun taitotreeneistä, Antti Heinänen vasemmalla

Taitotreeni