Vauhtilajien SM-kisat jatkui superkombilla ja juniorisyöksyllä

Vauhtilajien nuorten SM-kisat jatkuivat yhden välipäivän jälkeen superkombin pujotteluosuudella keskiviikkona 30.1. Sumuinen sään vuoksi superkombin vauhtiosuus jäi laskematta, mutta puolet kisasta saatiin suoritettua, kun tekniikkaosuus päästiin laskemaan iltakisana. Torstaina päästiin myös vauhdin pariin ja superkombin toinen osa laskettiin supersuurpujotteluna.

Tahkon alppikoulun laskijoista SM-mitalin nappasi M16 sarjassa Jose Partanen, joka pokkasi ensimmäisen SM-mitalinsa laskemalla pronssille. Sarjan voitto meni Sampo Kankkuselle ja kakkoseksi sijoittui Seinäjoen Eetu Mäkelä. N16 sarjassa ykkönen oli vastaavasti Harjavallan Kiia-Emilia Hakala. Tahkon laskijoista Riika Honkanen jäi niukasti mitalista laskemalla neljänneksi. Junioriryhmäläisistä Juulia Toiviainen oli kuudes.

N18 sarjassa nopein oli Siiri Kilpeläinen ja Tahkon kaksikko Ellen Hellman ja Pinja Palmen ottivat SM-hopeaa ja pronssia. N21 sarjan ykköseksi laski Saana Ahonen ja Tahkon tytöistä parasta vauhtia esitti Mira Ahonen neljäntenä. Anette Ingman, Kaisa Nyberg ja Eveliina Tanninen olivat sijoilla viisi ja kuusi ja seitsemän. M18 sarjassa voiton korjasi Jaakko Mustalahti ja SM-hopealle laski Tahkon alppikoulun Niklas Nihtilä. M21 ykkönen oli vastaavasti Tahkon Arttu Niemelä.

Juniorisarjassa päästiin jakamaan myös syöksyn SM-mitalit ja Tahkon alppikoulun laskijoista mitalin makuun pääsi Juuso Liemola M16-sarjassa syöksymällä kolmanneksi. Ykkönen oli superkombin tapaan Sampo Kankkunen. N16 sarjan nopein oli niiin ikään Kiia-Emila Hakala. Talent teamin Karin Hasselblatt oli neljäs.

Superkombin SM-kisan lisäksi laskettiin toinen superyhdistetty Fis-kilpailuna. Naisten sarjassa voittajaksi laski Roosa Hirvonen ennen Kaisa Nybergiä ja Henriikka Östelundia. Miesten puolella ykkönen oli Ruotsin Hanne Grym. Oskari Vähäpassi oli toinen ja Arttu Niemelä kolmas. Niklas Nihtilä laski jälleen pirteästi sijoittuen viidenneksi.