Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Nuorten SM-kisojen avauspäivänä seitsemän SM-mitalistia

Nuorten vauhtilajien SM-kisaviikko pyörähti käyntiin tiistaina 28.1. tiiviillä tahdilla. Päivän aikana laskettiin 16- ja 18-vuotiaiden SM-mitaleista sekä suurpujottelussa että supersuurpujottelussa. Avauslajina lasketussa suurpujottelussa Tahkon N18 tyttötrio otti hienosti kolmoisvoiton. Kirkkaimman mitalin nappasi Janina Mäkinen, hopealle laski Ellen Hellman ja pronssille Noora Kärki. N21 sarjan voittoon laski Roosa Hirvonen, kakkoseksi Henriikka Österlund ja pronssille Anna Kempe.

M18 sarjassa saatiin myös iloita Tahkon laskijan ykköspaikkaa, kun Niklas Nihtilä laski päivän nopeimmat laskut. Levin kaksikko Jaakko Mustalahti ja Otto Salmenkivi saivat himmeämmät mitalit. M21 sarjan ykkönen oli Kalle Peltola ennen Justus Kuukkaa ja Oskari Vähäpassia. Tahkon pojista parhaana oli Teemu Hellberg viidentenä.

Päivän toisessa SM-kisasssa ratkottiin super-G:n mestaruudet ja myös tässä lajissa jatkui hyvä vire, kun kolme Tahkon laskijaa saatiin mitalikorokkeelle. N18 sarjan nopein oli Siiri Kilpeläinen ja toisena Camilla Andersson. Pronssille laski tahkolaisista parhaana sijoittunut Pinja Palmen. Janina Mäkinen jäi kaksi kymmenystä mitalista sijoittuen neljänneksi. N21 sarjassa Roosa Hirvonen nappasi toisen SM-kullan saman päivän aikana, kun hän jakoi ykköspaikan saman ajan laskeneen Salli Vahteran kanssa. Tahkon tytöistä mitalin makuun pääsi myös Kaisa Nyberg, joka laski SM-pronssille. Mira Ahonen sijoittui sarjan viidenneksi.

M21 sarjan superin voittoon laski Tahkon Arttu Niemelä kahden kymmenyksen erolla Kalle Peltolaan. Joona Sallinen ja Markus Juntunen jakoivat pronssimitalit. M18 sarjassa tiukan kisan nopein oli Kuusamon Miika Mankinen. Levi kaksikko Salmenkivi ja Mustalahti nappasivat päivän toiset SM-mitalinsa laskien sijoille kaksi ja kolme.

Kisat jakuvat 29.1. laskettavilla nuorten SM-syöksyillä

Tulokset:  

http://www.skisport.fi/alppihiihto/suomen-kilpailukalenteri/?x6369247=7693760