Joonas Räsäselle kultaa Trentinon talviuniversiadeista

Joonas Räsänen nappasi voiton Italian Trentinossa talviuniversiadien pujottelussa, jotka käytiin torstaina 19.12 iltakilpailuna Pozza di Fazzan rinteillä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Joonas oli hyvissä asemissa neljäntenä, mutta nousi toisen kierroksen nopeimmalla laskulla kisan ykköseksi 12 sekunnin sadasosan erolla toiseksi laskeneeseen Slovakian Adam Zampaan. Pronssille sijoittui Tsekin Krystof Kryzl puolen sekunnin päässä hopeasta.

New Mexicon yliopistossa toista vuotta opiskeleva Räsänen voitti viime kaudella Yhdysvaltain yliopistomestaruuden pujottelussa, mutta torstain suoritus oli Joonaksen alppiuran paras tulos ja sillä kolkutellaan jo olympialaisten tulosrajoja. Joonas kirjoitti aikanaan Tahkon alppikoulusta ylioppilaaksi ja on sen jälkeen panostanut alppihiihtoon yliopistostipedin avulla.

Joonas Räsänen.OLL

Kuva: OLL