Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Eemeli ykkönen Levin SM-suurpujottelussa ja Fis-suurpujottelussa

SM-kisakierros jatkuivat 10.4. Levillä, missä laskettiin suurpujottelun Suomen mestaruuksista. Nuoret haastajat pitivät maajoukkueen ykköslaskijat takanaan, kun kovaan kevätvireeseen päässeet Jutta Juutinen ja Eemeli Pirinen nappasivat ensimmäiset yleisen sarjan SM-kultamitalinsa. Jutta Juutinen oli nopein molemmilla kierroksilla ja toiseksi sijoittui Tahkon alppikoulun Sandra Holm 0,79 sekunnin sadasosaa voittajalle jääneenä. Kolmanneksi sijoittui Turun Veera Koskelainen.

Eemelin ensimmäisen kierroksen kärkipaikka säilyi myös toisella kierroksella ja voitto tuli puolen sekunnin erolla, kun Samu Torsti nosti itsensä SM-hopealle. Aleksi Rantala nappasi SM-pronssia.

Torstaina 11.4. jatkettiin Levin Black -rinteessä Fis-suupujottelulla, kun siellä käytiin Fis Iso Omena cupin viimeinen osakilpailu. Edellispäivän voittajat pitivät edelleen pintansa ja naisten sarjan voittoon nousi toisella kerroksella Merle Soppelan kukistanut Jutta Juutinen. Veera Koskelainen piti myös edellispäivän sijoituksensa laskemalla kolmanneksi.

Eemeli Piriselle ei löytynyt kotimaan rinteillä pysäyttäjää, sillä hän nappasi voiton myös torstain Fis-kisassa. Toiseksi sijoittui Kroatian Sebastian Brikonovic, joka jäi puolen sekunnin erolla kakkoseksi. Kisan kolmanneksi laski Norjan Björnan Neteland. Alppikoululaisista myös Arttu Niemelä oli oivassa vedossa, kun hän sijoittui seitsemänneksi uransa parhailla suurpujottelupisteillä.