Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Sandralle ja Eemelille SM-mitali Sallasta

Sallan EP-rinne tarjosi loistavat olosuhteet pujottelun SM-kisoille, jotka laskettiin lauantaina 6.4. Naisten sarjan nopein oli Rovaniemen Merle Soppela, joka kukisti kotirinteessään toiseksi laskeneen Sallan Sohvi Virkkulan vajaalla sekunnilla. SM-pronssille laski Tahkon alppikoulun Sandra Holm. Muista alppikoulun tytöistä kymmenen joukkoon kiilasivat myös Eveliina Tanninen ja Henriikka Österlund, joka olivat sijoilla yhdeksän ja kymmenen.

Miesten sarjassa nähtiin tiukka taisto kärkisijoista ja uransa ensimmäisen yleisen sarjan SM-kultamitalinsa nappasi Jens Henttinen, joka kukisti SM-hopeaa jakaneet Eemeli Pirisen ja Samu Torstin kahdella sekunnin kymmenyksellä. Eemeli pisteli toisella kierroksella päivän nopeimman ajan. Kisan nopein laskija oli Fis-kisan voittanut Kroatian Sebastian Brigovic, joka voitti yhteisajassa Jens Henttistä kolme sekunnin kymmenystä.  Tahkon alppikoululaisista meno päällä olivat myös Arttu Niemelä, joka oli SM-kisan kahdeksas ja Aleksi Näkki sijalla 10.

Sunnuntaina 7.4. jatkettiin Sallassa Fis-pujottelulla, jossa maailmancupissa kauden mittaan pisteille laskenut Santeri Paloniemi korjasi selvän ykkössijan. Eemeli Pirinen jatkoi edellispäivän loistavia laskuja sijoittumalla toiseksi ennen Samu Torstia, joka oli kolmas. Arttu Niemelä oli 12:s ja Aleksi Näkki sijalla 13. Naisten sarjan voittoon laski lauantain tapaan Merle Soppela ja Sandra Holm jatkoi myös hyvää vauhtia sijoittumalla toiseksi. Kärkikymmenikköön laskivat alppikoululaisista Kaisa Nyberg sijalle seitsemän ja Eveliina Tanninen sijalle kahdeksan sekä Henriikka Österlund, joka oli 10:s.

Pujottelun SM-mitalistit Sandra Holm ja Eemeli Pirinen

Sandra ja Eemeli SM Salla

 Kuva: Joni Sandvall