Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Alppikoulun pojille kolmoisvoitto Pyhän Fis-kisoista

Kotimaan Fis-kiertue jatkui viime viikonloppuna Pyhällä, missä laskettiin kaksi Fis-suurpujottelua ja kaksi pujottelua. Levin SM-pujottelussa mestariksi laskenut Jesper Pohjolainen jatkoi voittoputkessa, kun  ensimmäisenä oli vuorossa torstaina 10.12. suurpujottelu. Alppikoulun pojat nappasivat hienosti kolmoisvoiton, kun Jaakko Tapanainen oli kisan kakkosena ja Niko Kukkonen kolmantena kuusi sekunnin sadasosaa Jaakolle jääneenä. Tahkon alppikoulun pojilla oli muutenkin vahva panos, kun 15 parhaimman joukossa oli peräti 10 tahkolaista. Naisten kisassa voiton vei Slovakian Rebeka Jancova ennen Charlotte Henrikssonia ja Kia-Emilia Hakalaa. Tahkon edustajista parhaana oli ensimmäistä Fis-kautta laskeva Silja Koskinen sijoittuen kuudenneksi.

Perjantain toisessa Fis-suurpujottelussa voiton nappasi Australian Hugh McAdam ennen Tahkon kaksikkoa Tapanainen ja Pohjolainen, jotka jäivät voittajasta puolen sekunnin päähän. Naisten ykkönen oli tällä kertaa Hakala, toisena Jancova ja kolmantena Slovakian Ella Hrbanova. Silja Koskinen paranteli yhdellä pykälällä edellispäivästä ollen viides.

Lauantaina vaihdettiin lajiksi pujottelu, missä Jaakko Tapanainen palautti Tahkon värit korkeimmalle podiumille. Emil Keränen jäi seitsemän sekunnin sadasosaa ja Tahkon Salomo Sirviö oli päivän kolmanneksi nopein. Naisten voittajaksi saatiin uusi kasvo, kun Heidi Merisalo nousi ykköseksi ennen Slovakian Hrbanovaa ja Veera Alaniskaa. Tahkon tytöistä nopein oli neljänneksi laskenut Roosa Tuononen. Silja Koskinen jatkoi hyviä otteita ollen jälleen viides. 

Sunnuntaina 13.12. laskettiin viimeinen Pyhän Fis-kierroksen kisoista ja lauantain tapaan lajina oli pujottelu, missä miesten nopein oli Oskari Sulkakoski ennen Jesper Pohjolaista ja Saku Ahoa. Salomo Sirviö ja Jaakko Tapanainen jätettiin neljänneksi ja viidenneksi. Naisten viimeisen kisan ykkönen oli Kia-Emilia Hakala ennen Slovakian kaksikkoa Hrbanovaa ja Jancovaa. Roosa Tuononen ja Silja Koskinen jatkoivat tasaista työtä ollen sijoilla viisi ja kuusi.

Pyhä Fis-suurpujottelu 12 2020

Ensimmäisen Fis-suurpujottelun mitalikolmikko

 Alpine News