Tahkon alppikoululla historiallisen menestyksekäs kausi

Tahkon alppikoulun urheilijat saavuttivat kaudella 2017 - 2018 historiallisesti 65 SM-tason mitalia. Kansainvälisissä arvokisoissa Tahkon alppikoulun urheilijoiden paras saavutus oli naisten B-joukkueessa laskeneen Riikka Honkasen nuorten MM-kisoissa Davosissa suurpujottelun pronssimitali.  Lisäksi Nilsiän lukion tämän kevään abiturientti saalisti Tahkon SM-pujotteluista kaikki kolme jaossa ollutta SM-kultaa.

Tahkon alppikoulun laskijoista 23 pääsi pokkaamaan SM-mitalin kauden aikana. Yleisen sarjan SM-mitaleja kertyi joukkueen laskijoille yhteensä 17 ja nuorten U18-20 sarjoissa 27 sekä junioreiden U14-16 sarjoissa 21. Junioreiden kansainvälisissä kisoissa parhaat tulokset teki Rosa Pohjolainen, joka voitti junioreiden epävirallisissa MM-kisoissa Italian Folgariassa U16-sarjan suurpujottelun ja joukkuekisan sekä sijoittui pujottelussa toiseksi. Lisäksi Rosa Pohjolainen voitti mm. Kroatian Zagrebissa lasketuissa kv-kisoissa pujottelun ja suurpujottelun sekä Slovenian Pokal Lokassa suurpujottelun.

Ski Sport Finlandin maajoukkueissa seitsemän Tahkon alppikoulun kasvattia

Naisten B-maajoukkueessa jatkavat seuraavalla kaudella Tahkon alppikoulun laskijoista Riikka Honkasen lisäksi Erika Pykäläinen, joka sijoittui Davosin MM-kisoissa suurpujottelussa sijalle 12 ja hän voitti mm. yleisen sarjan suurpujottelussa Levillä SM-kultamitalin. Omassa ikäluokassaan Erika on Fis rankingissa maailmanlistalla toisena suurpujottelussa ja kolmantena pujottelussa. Naisten nuorten MM -ryhmässä laskevat seuraavalla kaudella Kia-Emilia Hakala, Mathilda Lassenius ja Julia Toiviainen. Entisistä Tahkon alppikoulun urheilijoista miesten B-maajoukkueessa harjoittelevat Arttu Niemelä ja Joonas Räsänen.

Uusi leirityskausi käynnistyy Itävallassa, SSF Tahko Alppiakatemiassa viisi urheilijaa

Tahkon alppikoulun eri valmennusryhmissä harjoittelee tulevalla kaudella yhteensä 43 nuorta laskijaa, joista puolet opiskelee Nilsiän lukiossa. Päävalmentajana ja SSF Tahko Alppiakatemian valmentajana jatkaa kroatialainen Davor Lazeta. Lisäksi Tahkon alppikoulun valmennusryhmissä työskentelee kuusi muuta kokenutta alppivalmentajaa.  Tahkon alppikoulun seuraavan lajikauden ensimmäinen lajileiri käynnistyy ensi perjantaina Itävallan Hintertuxissa, missä on mukana yhteensä 11 laskijaa. Maajoukkueisiin tähtäävässä SSF Tahko Alppiakatemiassa on mukana viisi nuorten MM-ikäistä tyttölaskijaa, jotka aloittavat oman leirinsä Itävallassa ensi viikon alussa. Nuorten MM-ryhmä toimii SSF Tahko Alppiakatemian yhteydessä.

ALPPI SM Tahko 2018

Kuva, Piia Kinnunen