Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Tahkolla järjestettiin onnistuneet SM-juhlapujottelut

Tahkon 50-vuotisen juhlatalven huipennuksena Tahkon alppikoulu isännöi 20 vuoden jälkeen pujottelun aikuisten SM-kilpailut. Kun edellisen kerran miteltiin ko. SM-mitaleista, niin mestareiksi laskivat Tanja Poutiainen ja Kalle Palander, jotka saalistivat myös ensimmäiset maailmancupin pisteensä samalla kaudella. Kalle Palander ja kahdeksan muuta alppilegendaa kunnioittavat tälläkin kertaa SM-kisoja saapumalla tutuille kisapaikoille ja heille järjestettiinkin oma näytöskisa SM-paripujottelun yhteydessä. Yleisen sarjan SM-pujottelut lähetettiin Tahkon juhlavuoden kunniaksi myös netin kautta TV- ja radioselostuksineen.

Tiistaina 27.3. aloitettiin kisaurakka perinteisessä Tahkon World Cup -rinteessä, jota oli jäädytetty parin viikon ajan ja valmisteltu kisakuntoon rankkojen lumisateiden jäljiltä. Aurinkoisessa pakkassäässä saatiin nähdä tiukkoja kamppailuja ja eteenkin naisten kisa muodostui huikeaksi trilleriksi, kun Tahkon alppikoulun Riikka Honkanen teki huiman nousun ensimmäisen laskun viidenneltä sijalta kisan kärkeen ja SM-kultaan. Kisan nopeimman Nella Korpion kohtaloksi tuli hylkäys toisella kierroksella, kun videotarkastuksessa huomattiin, että yksi portti oli jäänyt häneltä kiertämättä. Tahkon alppikoulun naislaskijat olivat tällä kertaa tylyjä isäntiä, sillä viisi ensimmäistä sijaa tuli kotirinteessä laskeneille alppikoululaisille. SM-hopealle laski Julia Toiviainen ja pronssille Mathilda Lassenius. Miesten sarjassa SM-kultaa nappasi Jens Henttinen, joka oli samalla Fis-kisan nopein kolmen sadasosan erolla Latvian Kristaps Zjveinieksiin. Kolmenneksi ja SM-hopealle sijoittui Miikka Mankinen, joka löi SM-pronssille laskeneen Joonas Räsäsen neljällä sadasosalla. Nilsiäläinen Eemeli Pirinen jäi niukasti SM-mitalista kahden sadasosan päähän ja sijoittui neljänneksi. Tahkon alppikoulun pojista parasta vauhtia esitti Jesper Pohjolainen ollen 11:s. Miikka Niemisen sijoitus oli 13:s ja Eemeli Mäklin 15:s. Iltapäivällä laskettiin vielä yhden laskun karsinta paripujottelukisaan, jonka voitti naisten sarjan osalta Nella Korpio ja miehissä Kristaps Zjveinieks.

Keskiviikkona kisattiin jälleen upeissa olosuhteissa, kun Special -rinteessä ratkottiin paripujottelun SM-mestaruudet. Naisten finaalissa Riikka Honkanen kukisti Julia Toiviaisen ja Erika Pykäläinen nappasi ensimmäisen SM-mitalinsa yleisestä sarjassa voittaen pikkufinaalissa Jenny Vuoren. Miesten mestariksi nousi nuori Turo Torvinen, joka kukisti rovaniemeläisen seurakaverinsa Elian Lehdon, jolle siis ojennettiin SM-hopea. Pikkufinaalissa nilsiäläiskaksikko Eemeli Pirinen ja Salomo Sirviö taistelivat SM-pronssista ja tällä kertaa Eemeli pysyi pitämään nuoremman haastajansa takanaan.

Viimeisenä SM-kisana laskettiin torstaina 29.3. nuorten U18- ja U21-vuotiaiden SM-pujottelut Tahkon Special -rinteessä, joka on Tahko alppikoulun laskijoillekin tutumpi harjoittelurinteenä. Naisten U18-sarjan kärkeen laski Tahkon alppikoulun kaksiko Jenny Vuori ja Mathilda Lassenius ennen Nette Kivirantaa, joka oli kolmas ja SM-pronssilla. Vanhempien sarjan ykkönen oli kolmannen SM-kullan Tahkolta napannut Riikka Honkanen, joka kukisti Nella Korpion viidentoista sadasosan erolla. Kolmanneksi sijoittui B-maajoukkueen Hilla Hannola. Nuorempien miesten puolella nopein oli edellisen päivän tapaan Turo Torvinen ja kaksi seuraavaa mitalisijaa tuli jälleen Tahkon laskijoille, kun Jesper Pohjolainen nappasi SM-hopeaa ja Miikka Nieminen pronssia. Miesten U21-sarjan mestariksi laski Joona Piirainen ennen Niklas Järvikarea ja Antti Leonsaarta.

Riikka SM SL1 pieni

Riikka Honkanen matkalla SM-kultaan Tahkon World Cup -rinteessä

 SAM3192

Myös alppilegendoille saatiin juhlavuoden kunniaksi oma näytöskisa