Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Suomun SM-kisat päättivät nuorten kisakauden

Suomulla kisattiin nuorten vauhtilajien ja suurpujottelun SM-kisat 7.-9.4. viikonloppuna. Perjantaina oli ensimmäisenä vuorossa lajeista vauhdikkain eli syöksy, missä N14-sarjan ylivoimainen ykkönen oli Tahkon Talent -ryhmän nuorin edustaja Rosa Pohjolainen, joka jatkoi Sallassa alkanutta kultaputkea. Vanhempien N16-sarjan hoiteli yhtä ylivoimaisesti Jenny Vuori. Tiukan M16-sarjan voittajaksi tuli tällä kertaa Jaakko Tapanainen. Talentin laskijoista Henri Hahtela oli parhaana seitsemäntenä.

Lauantaina 8.4. lajeina olivat super-g ja alppiyhdistetty, joissa Rosa Pohjola nappasi jälleen kirkkaimman mitalin alppiyhdistetyssä ja SM-hopeaa supersuurpujottelussa. N16-sarjassa saatiin uusi kasvo korkeimmalle korokkeelle, kun Talentin Sonja Nyberg voitti ensimmäisen SM-mitalinsa tältä kaudelta. Edellispäivänä SM-mitali jäi kymmenyksen päähän. M16-sarjassa Henri Hahtela voitti alppiyhdistetyn SM-kisan ja uusi seitsemännen sijansa supersuurpujottelussa. Jesper Palosaari jäi niukasti mitalista alppiyhdistetyssä ollen lopputuloksissa neljäs ja superin kuudes. Joel Palosaari oli parhaimmillaan viides superin viides. Super-g:n mestariksi taituroi jälleen Jaakko Tapanainen.

Sunnuntain viimeisenä lajina ja SM-kierroksen päätöskisana laskettiin suurpujottelun SM-mitaleista. Roosa Pohjolainen täydensi kauden SM-mitalisaldonsa kuudennella SM-kullalla ja Jenny Vuori nappasi vanhempien tyttöjen kisan ykköspaikan. Sonja Nyberg jatkoi tasaista sarjaansa sijoittumalla viidenneksi. M16-sarjan voiton ja kolmannen SM-kullan Suomun kierrokselta nappasi Jaakko Tapanainen. Talentin pojista Jesper Pohjolainen oli jälleen neljäs ja Joel palosaari kuudes. Tahko Talentin kausi oli todella menestyksekäs, sillä Jennin ja Erikan kansainvälisten voittojen lisäksi SM-kierrokselta ryhmä keräsi yhteensä 18 SM-mitalia, joten Tahkon värit ovat olleet hyvin esillä kauden kisoissa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Rosa SuP SM

Rosa Pohjolainen saalisti kauden mittaan kuusi SM-kultaa