Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Ylläksen vauhtikisat päättivät kotimaan Fis-kauden

Ylläksellä laskettiin kauden viimeiset kotimaan Fis-kisat ja samalla ratkottiin vauhtilajien SM-mitalit yleisessä sarjassa. Syöksyn SM-kisat kisattiin maanantaina 3.4. ja naisten SM-kultaan laski Kia-Emilia Hakala. Hilla Hannola ja Inka Antikainen nappasivat himmeämmät SM-mitalit. Fis-kisan voittoon laski Latvian Agnese Aboltina kaksi sadasosasekuntia nopeampana, kuin Kia-Emilia Hakala. Miesten voittajaksi tuli maajoukkueen vauhtilaskija Andreas Romar, joka piti nuoremmat haastajansa takanaan. Sampo Kankkunen pokkasi SM-hopean ja Samu Torsti tuli pronssille. Parhaana Tahkon alppikoulun pojista oli Jose Partanen, joka nousi hienosti viidenneksi.

Tiistaina 4.4. oli vuorossa supersuurpujottelun SM-kisat ja naisten nopein oli tällä kertaa Hilla Hannola, joka kukisti Kia-Emilia Hakalan ja Inka Antikaisen. Fis-kisan ykkönen oli Norjan Rebecca Gunnarstedt, joka selvitti Ylläksen World Cup -rinteen kolme kymmenystä Hilla Hannolaa nopeammin. Tessa Backman oli Tahkon tytöistä parhaana sijoittuen SM-kisassa seitsemänneksi. Päivän aikana kisattiin  vielä superyhdistetyn SM-kisa ja siinä oli vuorostaan Inka Antikainen naisten ykkönen ennen Hilla Hannolaa. Kaisa Nyberg nousi hyvällä pujottelusuorituksella SM-pronssille. Tessa Backman oli SM-kisan viides ja Mathilda Lassenius myös pirteästi kuudentena. Miesten superyhdistetyn SM-kultaan laski Andreas Romar. Samu Torsti ja Juho Handolin  sijoittuivat myös podiumille ja SM-mitaleille. Niklas Nihtilä oli Tahkon pojista parhaana ollen yhteistuloksissa kymmenes.

Kahtena viimeisenä päivänä 5.-6.4. laskettiin Ylläksellä vielä kaksi Fis-suurpujottelua, joissa naisten kisat menivät Inka Antikaisen komennossa. Tahkon tytöistä parasta vauhtia esitti Mathilda Lassenius ollen ensimmäisen kisan yhdeksäs ja päätöskisassa hienosti toiseksi nopein. Miesten ykkönen oli molemmissa starteissa Jaakko Mustalahti ja Tahkon pojista Niklas Nihtilä oli parhaana neljäs ja Antti Leonsaari päätöskisassa kuudes.

Tulokset: http://www.skisport.fi/alppihiihto/tulosseuranta-live-2016-2017/fis-races-in-finland-2016-2017/fis-races/yllas-2-6-4-2017/

JoseP

Jose Partanen sijoittui viidenneksi syöksyn SM-kisassa Ylläksellä