Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka laski SM-kultaa suurpujottelusta

Pyhällä laskettiin tiistaina 28.3. kauden ensimmäinen yleisen sarjan SM-kisa, kun Piste Palanderin rinteellä ratkottiin suurpujottelumestaruudet. Naisten sarjan kisa oli jännittävä, sillä ensimmäisellä kierroksella johdossa oli nuori Nella Korpio johtaen puolen sekunnin marginaalilla Riikka Honkasta ja lähes sekunnin erolla Nea Luukkoa. Riikka Honkanen laittoi kuitenkin toisella kierroksella ison vaihteen päälle ja nousi ykköseksi venyttäen eron toiseksi tulleeseen Nea Luukkoon lähes neljän kymmenyksen mittaiseksi. Nella Korpio sai tyytyä tällä kertaa SM-pronssiin jääden sekunnin sadasosan SM-hopeasta. Tahkon alppikoulun nuoremmista tytöistä Mathilda Lassenius oli sijalla 17.

Myös miesten sarjassa maajoukkuelaskijat pitivät pintansa, kun Samu Torsti johti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ja varmisti toisella kierroksella SM-kultamitalin. Hopealle kiilasi Robin Bäck, joka jäi selkeästi Samu Torstille ja kolmanneksi nousi Teddy Takki, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Eemeli Pirinen joutui keskeyttämään toisella kierroksella. Tahkon alppikoulun pojista parhaana oli Henry Tuononen sijalla 23.

Tulokset: http://www.skisport.fi/alppihiihto/tulosseuranta-live-2016-2017/fis-races-in-finland-2016-2017/fis-races/pyha-28-29-3-2017/28-3-2017-nc-gs/

Riikka GS St.Moritz2017