Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka Honkanen laski huipputulokset nuorten MM-kisoissa

Riikka Honkanen neljänneksi nuorten MM-suurpujottelussa Åressa

Tahkon alppikoulua edustava ja Suomen alppimaajoukkueen Riikka Honkanen, sijoittui alppihiihdon nuorten MM-kilpailussa Ruotsin Åressa suurpujottelun neljännelle sijalle. Riikka nousi ensimmäisen kierroksen kuudennelta sijalta neljänneksi, eikä mitalikaan ollut kaukana.

Toisen kierroksen viimeisessä väliajassa Riikka oli jo kolmantena ja MM-pronssissa kiinni, mutta Itävallan Chiara Mair oli vahvempi lopussa, pudottaen Riikan 0,23 sekunnin erolla neljänneksi. Kilpailun voittoon laski Italian Laura Pirovano.

Viime talven suurpujottelun MM-hopean jälkeen neljäs sija maistui vaikean alkukauden jälkeen.

-Ensimmäisen laskun kummulla jäin myöhään ja laskuni levisi osaksi siihen, mutta onneksi en menettänyt liikaa aikaa. Kauden paras kisani kuitenkin, joskaan ei mikään virheetön suoritus. Kummassakin laskuissa tapahtui virheitä. Jäin laskuissani käännöksissä myöhään, mutta selvisin niistä kuitenkin aika hyvin, että en menettänyt liikaa vauhtia.

Åren suurpujottelurinne oli auringon ja plusasteiden pehmittämä, ja se toi kilpailuun omat haasteensa.

- Rata oli aika röykkyinen ja jo minun lähtönumerolla (15) kulunut. Talven aikana tehty työ näkyi nyt täällä ja alan olla jo taas samalla rivillä muiden tyttöjen kanssa, Honkanen iloitsi.

Hienon suomalaismenestyksen täydensi lähtönumerolla 56 kilpaillut Nella Korpio, joka nousi kuluneessa rinteessä hienosti sijalle 13. Riikan ohella Tahkon alppikoulun toisena laskijana kisassa ollut Ellen Hellman keskeytti toisella kierroksella. Suomen neljäs edustaja Nea Luukko laski ensimmäisellä kierroksella ulos ja keskeytti.

Nuorten alppihiihdon MM-kilpailut, Åre, Ruotsi

Naisten suurpujottelun lopputulokset:

1. Laura Pirovano (ITA) 1:58,38

2. Katharina Liensberger (AUT) + 0,13

3. Chiara Mair (AUT) + 1,15

4. Riikka Honkanen (FIN) + 1,38

----------------------------------------

13. Nella Korpio (FIN) + 2,05


Honkanen taisteli Åren MM-pujottelussa viidenneksi

Riikka Honkanen laski alppihiihdon nuorten MM-kilpailujen päätöslajissa pujottelussa viidenneksi. Ruotsin Åressa ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Riikka oli vielä toisen kierroksen puolivälissä mitalivauhdissa mukana, mutta laskun jälkimmäinen puolisko ei onnistunut ja kärki karkasi sekunnin päähän.

Pujottelun maailmanmestariksi laski Sveitsin Camille Rast, jolle Riikka taipui yhteisajassa 1,02 sekuntia. Viides sija oli Riikalle uran paras pujottelutulos nuorten MM-tasolla.

- Tulokseen olen tyytyväinen, mutta oma suoritukseni toiselta kierrokselta jäi hampaankoloon. Toinen laskuni sujui radan yläosalla hyvin, mutta jyrkälle tultaessa hoin itselleni, että ”ole käännöksissä ajoissa, ota varovasti” ja se maksoi mitalin. Isompia virheitä ei tapahtunut, mutta liika varovaisuus maksoi sekunnin ja mitalin.

Riikan pujotteluvauhti on ollut paremmalla tasolla kuin koskaan. Esimerkiksi ensimmäisen laskun jälkimmäisellä osuudella suomalaislaskija oli selvästi koko joukon nopein.

- Ensimmäisessä laskussa radan yläosalla tein ison virheen, jäin pahasti myöhään ja se vei aikaa. Ennen ensimmäistä kierrosta Åressa satoi vettä ja rata oli pehmeä, mutta silti radan loppuosa tuli tosi hyvin. Jos tammikuussa joku olisi sanonut, että nuorten MM-kisoissa olet neljäs ja viides niin en olisi itsekään sitä uskonut.

- Nyt laskuni alkaa pikku hiljaa olla takaisin raiteillaan. Tässä on vielä kaksi vuotta nuorissa jäljellä, joiden aikana voi vielä tavoitella mestaruuksia, Riikka muistutti.

Koko Suomen joukkue pystyi Åressa vahvaan kokonaistulokseen, kun neljän urheilijan joukkue sijoittui pujottelussa 25 nopeimman joukkoon: viidenneksi sijoittuneen Riikka Honkasen lisäksi Nella Korpio oli lopputuloksissa sijalla 14, Nea Luukko sijalla 23 ja Hilla Hannola sijalla 25.

Nuorten alppihiihdon MM-kilpailut, Åre, Ruotsi

Naisten pujottelun lopputulokset:

1. Camille Rast (SUI) 1:42,81

2. Ali Nullmeyer (CAN) + 0,09

3. Chiara Mair (AUT) + 0,41

4. Meta Hrovat (SLO) + 0,90

5. Riikka Honkanen (FIN) + 1,02

----------

14. Nella Korpio (FIN) + 2,44