Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Netta Lappalainen valittiin Turkin EYOF-kisoihin

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut 30 urheilijan joukkueen edustamaan Suomea Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) Turkin Erzurumiin 11.-18. helmikuuta.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Olympiafestivaalit järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. Vuonna 2021 talvikisoja isännöi Vuokatti.

Erzurumissa kilpaillaan yhdeksässä eri lajissa, joista suomalaiset osallistuvat viiteen (alppihiihto, ampumahiihto, maastohiihto, mäkihyppy ja short track). Kaikkiaan EYOF-kilpailuihin odotetaan yli 800 urheilijaa 40 eri maasta.

Vuoden 2017 EYOF-kisoihin voivat osallistua (lajista riippuen) 1999-2001 syntyneet urheilijat. EYOF -kisat kuten muutkin nuorten monilajiset arvokilpailut ovat osa Huippu-urheiluyksikön tukikokonaisuutta ja niiden kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Alppihiihdossa Suomen joukkueessa on neljä tyttöä ja neljä poikaa ja kisalajeina on pujottelu, suurpujottelu sekä joukkuekisa.

Alppihiihto,

Lisa Boström, Vasa Skiclubb
Nella Korpio, Helsinkin Ski Club
Netta Lappalainen, Kuopio Ski Club
Melisa Starast, Lahden hiihtoseura
Markus Huurinainen, GrIFK Alpine
Emil Keränen, Hyvinkään Slalomseura Sukkula
Elian Lehto, Santa Claus Ski Team Rovaniemi
Turo Torvinen, Santa Claus Ski Team Rovaniemi