Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Tahkon Talent -laskijat voitokkaana Tahkon Audi Tourilla

 Junioreiden valtakunnallinen Audi Tour sarjan kolmas kisaviikonloppu pidettiin Tahkolla 2.-5.2. Nilsiä Skin ja Tahkon alppikoulun järjestämissä kisoissa oli mukana yhteensä 160 14- ja 16-sarjan junioria 27:sta eri alppiseurasta. Lajeina oli tällä kertaa syöksy, pujottelu ja suurpujottelu, joista ensimmäisenä laskettiin torstaina syöksyn harjoitukset ja perjantaina kaksi syöksykisaa Tahkon Syöksyrinteessä. Tahkon Talent –ryhmä pääsi näyttämään kotirinteessä osaamistaan kun N 14-sarjan Rosa Pohjolainen vei nimiinsä molemmat syöksyt.  Myös vanhempien N16 tytöissä Talent ryhmän kaksikko Erika Pykäläinen ja Jenny Vuori ottivat vuorotellen kaksoisvoitot molemmissa starteissa. Niinikään Talentin ryhmässä treenaava Hannamarja Kurkela oli pirteästi kolmas ja viides. M16-sarjan pojissa Jaakko Tapanainen hoiti syöksyn voitot ja Talentin Jesper Pohjolainen oli vastaavasti molemmissa starteissa toinen.

Lauantaiksi vaihdettiin rinnettä Tahkon Specialiin, missä oli vuorossa pujottelu. N16-sarjassa Talentin tytöt veivät jälleen kaksoisvoiton, kun Jenny Vuori oli nopein ja Sonja Nyberg kuittasi kakkostilan. M16-sarjassa nähtiin todella tiukka kisa voitosta, jossa Teemu Pietikäinen kuittasi toisen laskun nousulla voiton ennen Jaakko Tapanaista, joka jäi yhdeksän sadasosasekuntia Teemusta. Kolmanneksi sijoittui Jesper Pohjolainen seitsemäs sadasosaa kakkospaikasta.

Sunnuntaina jatkettiin vielä Special -rinteessä lasketulla suurpujottelulla ja siinäkin Tahkon Talentin laskijat olivat vahvassa vireessä. N14-sarjan voittoon laski GrIFK:n Nanna Kiviranta ja Roosa Pohjolainen jäi niukasti toiseksi 13 sadasosan päähän ykköspaikasta.  N16-sarjassa Jenny Vuori oli jälleen nopein ja Erika Pykäläinen kuittasi kakkospaikan. M16-sarjassa Jaakko Tapanainen kolmannen voiton viikonlopulta ennen Teemu Pietikäistä. Jesper Pohjolainen jatkoi hienoa sarjaa ja oli jälleen kolmas.

Tulokset: http://www.skisport.fi/alppihiihto/tulosseuranta-live-2016-2017/audi-alpine-ski-tour-2016-2017/tahko-2-5-2-2017/

Jenny SL

Jenny Vuori kuittasi viikonlopulta kolme Audi Tourin voittoa