Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Alppikoululaisilla tiivis kisakierros tamikuun lopussa

Tahkon alppikoulun oppilaat ovat kiertäneet tiiviisti kisaturneilla tammikuun aikana. Rovaniemellä 19. – 20.1. lasketuissa Fis-pujotteluissa Janina Mäkinen oli parhaassa vauhdissa sijoittuen kakkoseksi ensimmäisessä ja toiseksi seuraavan päivän kisassa.  Hilla Hannola kuittasi kotirinteessä ensimmäisen kisan ja oli Janinan voittamassa kisassa toinen. Miesten puolella voitot meni Norjan Jörgen Haakerudille ja Kuusamon Saku Aholle.  Jose Partanen piti hyvää vauhtia ollen alppikoulun pojista parhaana neljäs ja seitsemäs.

Rovaniemen jälkeen Fis-kierros jatkui Suomulla, missä 21. -22.1. laskettiin kaksi Fis-pujottelua.   Venäjän Anastasia Gornostaeva ja Liettuan Lelde Gasuna hallitsivat naisten kilpailuja. Janina Mäkinen nappasi jälleen kakkostilan, mutta joutui keskeyttämään toisen kisan. Miesten sarjassa pujottelun ykkösiä oli Venäjän Aleksey Ovchinnikov ja Norja Jörgen Haakerud. Antti Leonsaari oli alppikoululaisista parhaana laskien kolmanneksi ja viidenneksi. Jose Partanen jatkoi myös hyvää sarjaa sijoittuen ensimmäisessä kisassa kuudenneksi ja toisessa sijalle 11.

Suomulla käytiin 23. - 24.1. vielä kaksi Fis-suurpujottelua, missä Ellen Hellman teki upeaa tulosta voittaen molemmat kisastartit laskien samalla ensimmäiset voittonsa Fis-tasolla. Nuorista alppikoulun tytöistä onnistuivat myös Tessa Backman ollen ensimmäisenä päivänä viides ja Netta Lappalainen, joka oli ensimmäisessä kisassa kymmenes ja toisen päivän toiseksi nopein heti Ellenin jälkeen. Miesten puolella Suomun suurpujotteluissa voittoon laski Suomen William Westerlund ja Norjan Kristoffer Haugland. Antti Leonsaari oli alppikoululaisista parhaana kuudes. Henry Tuononen laski sijat seitsemän ja kahdeksan. Jose Partasen paras sijoitus oli tällä kertaa toisen päivän kahdeksas tila.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna kotimaan Fis-kierros siirtyi Rukalle, missä käytiin kaksi Fis-pujottelua. Naisten ykkönen oli Hilla Hannola ja Tahkon tytöistä parhaana oli Mathilda Lassenius ollen toisen päivän neljäs. Ellen Hellman oli viides ja Tessa Backman molempina päivinä sijalla kuusi. Miesten sarjan voitot meni Norjan Anders Medhusille ja Miikka Mankiselle. Tahkon alppikoulun Antti Leonsaari oli molempina päivinä porukan toiseksi nopein.

Tulokset: http://www.skisport.fi/alppihiihto/tulosseuranta-live-2016-2017/fis-races-in-finland-2016-2017/fis-races/

Suomu SP 23.1.2017 

Kuvassa Suomulla kaksi Fis-suurpujottelua voittanut Ellen Hellman (oik.) ja Nea Luukko