Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka Honkasen valmistautuu tulevaan alppikauteen aikataulussa

Nuorten suurpujottelussa viime talvena Venäjän Sotsista MM-hopeaa saavuttaneen Riikka Honkasen peruskuntoharjoittelukausi on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Nurmijärveläistä alppihiihtoseuraa Alpine Race Team Taaboria edustava Honkanen, 18, on päässyt muiden alppimaajoukkuelaskijoiden mukana jo suksienkin päälle. Nuori alppilupaus on ehtinyt leireillä jo kolme eri kertaa Sveitsin Alpeilla Saas-Feen jäätiköllä, joten valmistuminen tulevan talven arvokilpailuihin on sujunut suunnitellusti. Honkanen pääsi treenaamaan kevään ja koko kesän peruskuntokauden terveenä ilman loukkaantumisia.

- Fysiikkani on kehittynyt testitulosten valossa paljon. Voimaa ja kestävyyttä on tullut selkeästi lisää. Fysiikan osalta olen ottanut kokonaisvaltaisesti askelia eteenpäin.

Alkavalla kaudella Honkanen kilpailee edelleen Atomic-suksimerkillä ja hänen päätään suojaa viime kaudesta poiketen Poc -kypärä ja -lasit.

- Kokeilin kahdella ensimmäisellä lumileirillä Atomicin uusia suksimalleja, jotka osoittautuivat minulle liian jäykiksi. Päädyin kokeilemaan viime kaudella käyttämääni jäykkyyttä ja laskuni ovat sen jälkeen sujuneet hyvin. Hieman löysemmät sukset näyttävät sopivan paremmin tekniikkaani.

- Myös viime kauden laskuja vaivannut kypäräongelma on poistunut Pocin varusteiden myötä. Varusteeni ovat nyt päästä varpaisiin kunnossa, Honkanen hymyilee.

Honkanen matkustaa muun maajoukkueen mukana lähiaikoina neljännen kerran Sveitsiin ja jälleen Saas-Feehen. Kauden aloituskilpailua ei ole vielä päätetty. Se tapahtuu joko Itävallan Söldenin maailmancup-suurpujottelussa tai Levin maailmancup-pujottelussa Kittilässä. Hän muistuttaa, että ennen kauden alkua lajiharjoittelua tarvitaan vielä paljon lisää.

- Pari ensimmäistä leiriä laskeminen oli vaikeata, mutta nyt vauhtini on kasvanut ja laskut ovat tuntuneet hyviltä. Tulevalla kaudella tähtään tasapuolisesti pujotteluun ja suurpujotteluun, joten vauhtilajit saavat vielä odottaa. Toki leireillä olen laskenut myös super-suurpujottelua treenimielessä.

Kauden alkuun on aikaa reilut kuukauden päivät. Ihan vielä Honkanen ei ole valmis pujottamaan starttinumeroliiviä päälleen.

- Edessä on vielä kaksi lumileiriä ennen lokakuun lopun Söldenin MC-viikonloppua. Treenata pitää vielä ja paljon. Ei ole vielä sellaista rutiinia ja kisavarmuutta, jota menestymiseen tarvitaan. Teemme kauden avauskilpailusta päätöksen viimeisen lumileirimme jälkeen, Honkanen toteaa.

Honkasen kauden päätavoite on menestyä ensi talvena 6.-14. maaliskuuta Ruotsin Åressa järjestettävissä alppihiihdon nuorten MM-osakilpailuissa. Myös naisten maailmancup ja Euroopan cup-osakilpailuista haetaan tulosta ja paikkaa toiselta kierrokselta.

- Nuorten MM-kilpailut ovat päätähtäimessä, mutta toki Euroopan ja maailmancup-kisoissa menestyminen on myös tärkeätä. Kauden aikana tarkoitus on nousta FIS-rankingissa siten, että pystyisin pudottamaan lähtönumeroitani naisten kisoissa kilpailukykyiselle tasolle.

- Tavoitteita riittää ja uskon, että myös menestysmahdollisuuksia on, kunhan vain saan kaiken osumaan kohdalleen, Honkanen summaa.

Riikka Honkanen 9 2016

Riikka Honkanen maajoukkueleirillä Saas Feen -jäätiköllä

(Kuva: Teemu Moisio)