Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Tahkon Talent -nuoret vauhdissa Pyhän SM-kisoissa

Nuorten kotimaan kisakausi saatiin päätökseen Pyhällä, missä ratkottiin 14.-16.4. vauhtilajien ja suurpujottelun SM-mitalistit alle 14- ja 16-sarjoissa. Huippuolosuhteet ja vauhdikkaat merkkaukset 250 metrin korkeuseron Pyhän Polar- ja Palander -rinteissä kruunasivat nuorten mestaruuskisat. Kilpailuissa oli mukana yhteensä 170 kilpailijaa 30:sta alppiseurasta.

Tahkon Talent -ryhmän laskijoista kovimmat tulokset esitti Hyvinkään Erika Pykäläinen, joka jatkoi Tahkon SM-kisoista alkanutta kultaputkea kolmella SM-kultamitalilla. Hän oli ylivoimainen N16-sarjan syöksyssä, super-G:ssa sekä suurpujottelussa. Superyhdistetyn kärkipaikka suli pujotteluosuuden ulosajoon. Turun Jenny Vuori täydensi N16-sarjan Tahkon Talenttien hallintaa voittamalla superyhdistetyn ja sijoittumalla super-G:ssa kolmanneksi. Kouvolan Tessa Backman teki myös tasaista työtä nappaamalla superyhdistetyn SM-hopeaa ja sijoittumalla  super-G:ssa neljänneksi sekä syöksyssä viidenneksi jääden vain muutamien sadasosien marginaalilla SM-mitalista.

Poikien sarjassa kirkkaimmat mitalit matkasivat Rovaniemen kaksikolle Elian Lehdolle ja Turo Torviselle. Elian oli nopein syöksyssä, super-G:ssa ja suurpujottelussa. Turo Torvinen voitti puolestaan superyhdistetyn ykköspaikan ja ollen myös muissa lajeissa kolmen joukossa. Tahkon Talentin pojista vauhdikkaimmin esiintyi Casper Käyhkö, joka oli syöksyn neljäs. Mikkel Lindberg sijoittui syöksyssä seitsemänneksi ja suurpujottelussa sijalle 10.

Erika P Sykä

Erika Pykäläisen esitti vauhdikkaimmat suoritukset Pyhän SM-kisoissa.

Tulokset: http://www.skisport.fi/tulosseuranta-live/dna-sm-kilpailu-u14-16-pyha/