Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka ykkönen Roglan Fis-pujottelussa Sloveniassa

Tahkon alppikoulun ja naisten alppimaajoukkueen Riikka Honkanen, 17, on voittanut ensimmäistä kertaa urallaan naisten FIS-pujottelun Slovenian Roglassa. Honkanen onnistui viikonlopun aikana kakkoslajissaan mainiosti. Eilen lauantaina hän laski pujottelussa kolmanneksi ja tänään ykköseksi.

- Voittaminen maistuu aina hyvältä. Eilen ja vielä tänäänkin huonosti nukutun yön jälkeen en ehkä ollut parhaassa mahdollisessa vireessä, mutta laskuni onnistuivat teknisesti ihan hyvin. Olen matkustanut kuluneen talven aikana enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja se varmasti myös vaikuttaa siihen, että joskus vain väsyttää ja ei ole terävimmässä kunnossa.

- Kausi on ollut myös pitkä. Perjantaina Euroopan Cupin finaaleissa Espanjassa en onnistunut (sija 34) huonon starttinumeron takia. Täällä pääsin laskemaan numerolla 1 ja se toi heti hyvän tuloksen. Tässä vaiheessa uraa olisi tärkeätä on päästä nousemaan mahdollisimman nopeasti kohti kuumaa lähtöryhmää. Tämäkin voitto on taas yksi askel kohti tätä tavoitetta, Honkanen muistutti kilpailun jälkeen.

Tuloksia: FIS-pujottelut, Rogla, Slovenia:

Lauantai 19.3.

1. Meta Hrovat (SLO) 1:37,82

2. Charlotte Guest (GBR) + 1,13

3. Riikka Honkanen (FIN) + 2,28


Sunnuntai 20.3.

1. Riikka Honkanen 1:43,87

2. Meta Hrovat (SLO) + 0,46

3. Andrea Komsic (CRO) + 1,22


Riikka YOG2016 SL.Kuva Jed Leicester for YISIOC