Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka ja Sampo laskivat pronssille Nuorten olympialaisissa

Riikka Honkanen ja Sampo Kankkunen saavuttivat pronssia Nuorten talviolympialaisten paripujottelun joukkuekilpailussa todella jännittävien vaiheiden jälkeen.

Avauskierroksella Suomi voitti Ranskan 3-1 Honkasen voitettua molemmat laskunsa ja Kankkusen jälkimmäisen.

Puolivälierässä Suomi päätyi tasapisteiden (2-2) lisäksi laskijoiden parhaista ajoista laskien tasa-aikoihin Itävallan kanssa. Näin ero mitattiin kaikkien laskujen yhteisajoilla ja siinä suomalaiset olivat parempia 14 sadasosasekunnilla. Molemmat voittivat yhden laskun.

Välierässä Saksaa vastaan päädyttiin myös tasapisteisiin 2-2 molempien voitettua yhden laskun. Finaalipaikka meni Saksalle yhteisajoilla 39,22 - 38,84.

Pronssikamppailussa Kanadaa vastaan Honkanen löi avauslaskulla Ali Nullmeyersin viidellä sadasosalla ja Kankkunen Justin Alkierin 65 sadasosalla. Toisella laskulla Honkanen hävisi 23 sadasosaa, mutta Kankkunen varmisti mitalijuhlat koko kilpailun nopeimmalla ajalla yli puolen sekunnin marginaalilla Alkieriin. Näin Suomen mitali varmitui voitoin 3-1.

- Ihan huikea fiilis, olen niin iloinen tästä. Pujottelu ja suurpujottelu eivät oikein lähteneet näissä kisoissa, niin onneksi edes tämä sitten onnistui. Kahdeksan starttia  ei tuntunut niin pahalta, oli todella hauska laskea ja nautin siitä, Riikka Honkanen kommentoi.

- Neljäs Super-G:ssä sadasosan päässä mitalista ja kombissa viides, suurpujottelussa kuudes, joten oli kiva että nyt kääntyi näin päin. Päivä oli hyvä, vähän virheitä tuli, semeissä vedin ohi startista. Pronssilaskut menivät molemmilta hyvin ja saatiin pronssit kaulaan, joten mikäpä tässä, Sampo Kankkunen iloitsi.

Finaalissa Saksa voitti Venäjän 3-1.

Mitalistien haastattelu ja kisakooste löytyvät oheisista linkeistä:

https://www.youtube.com/watch?v=tRKJE0o4hBo&feature=youtu.be&app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=0ln_V4wfaM8

YOG 2016

Iloiset mitalistit Riikka ja Sampo (Kuva: Ski Sport Finland)