Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Alppikoululaiset hallitsivat Tahkon Fis-kisoissa

Viime viikonloppuna 12.-14.2. kisattiin Tahkolla SkiMac Fis-kierros, joka aloitettiin perjantaina 12.2. lasketulla Fis-suurpujottelulla Tahkon Syöksyrinteessä. Naisten sarjassa Nina Halme teki ilahduttavan comebackin, kun maajoukkueuran viime kauden jälkeen lopettanut entinen Tahkon alppikoulun kasvatti palasi kisakuvioihin. Nykyinen alppikoululainen Kaisa Nyberg vei kuitenkin ykköspaikan puolen sekunnin erolla. Nina nappasi kuitenkin palkintosijan aktiivien edestä sijoittumalla toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Tahkon alppikoulun Janina Mäkinen.

Miesten sarjaa hallitsivat niin ikään Tahkon alppikoulun laskijat, jotka saalistivat neljä ensimmäistä sijaa. Antti Leonsaari jatkoi Kolilla alkanutta voittosarjaa ja toiseksi sijoittui Jose Partanen kaksi sekunnin kymmenystä Antille jääneenä. Henry Tuononen oli päivän kolmanneksi nopein ja Arttu Halttunen sijoittui neljänneksi.

Lauantaina ja sunnuntaina vaihdettiin lajia ja kisarinnettä, kun Tahkon Special-rinteen haastavissa olosuhteissa kisattiin kaksi Fis-pujottelua. Naisten molemmat kilpailut menivät Latvian komennossa, kun Evelina Gasuna laski tuplavoittajaksi kuten Kolilla pari päivää aiemmin. Tahkon alppikoulun tytöistä Kaisa Nyberg oli lauantaina toinen ja Pinja Palmen molempina päivinä tasaisesti kolmas.

Miesten sarjan pujotteiluissa Tahkon alppikoulun pojat pitivät ohjat hallinnassa, kun Antti Leonsaari voitti lauantain kisan ja Niklas Nihtilä oli vastaavasti sunnuntain nopein. Muista Tahkon alppikoululaisista onnistui myös Santtu Kuikkaniemi laskemalla molemmissa kilpailuissa neljänneksi.

Tulokset: http://www.skisport.fi/tulosseuranta-live/fis-races/tahko-12-14-2-2016/

Tahko ENL GS.men

Kuvassa perjantain suurpujottelun kolmoisvoittoon laskenut alppikoulun trio.