Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka Honkanen pujottelun ja suurpujottelun EC-pisteille Bulgariassa

Norjan Lillehammerissa kilpailtaviin nuorten olympialaisiin valmistautuva Tahkon alppikoulun ja naisten alppimaajoukkueen Riikka Honkanen, 17, viimeisteli kuluneella viikolla kuntoaan Bulgarian Pamporovassa ja Borovetsissä. Riikka laski viikon aikana kaikkiaan kolmessa eri kilpailussa naisten Eurooppa Cupin-pisteille.

Tiistaina Riikka saalisti uransa ensimmäiset EC-pisteet Pamporovan pujottelukilpailussa, jossa hän laski sijalle 20. Perjantaina ja lauantaina Riikka nousi Borovetsissä Euroopan Cup-pisteille suurpujottelussa. Perjantain kilpailussa Riikka laski sijalle 19 ja lauantaina samassa rinteessä sijalle 17.

Etenkin lauantain toisen kierroksen lasku onnistui Honkaselta erinomaisesti. Kilpailun voittanut Sveitsin Simone Wild oli vain 0,37 sekuntia suomalaista nopeampi.

- Pääsin puhtaammalle radalle laskemaan ja se näkyi ajassa. Ensimmäinen laskuni ei vain onnistunut, mutta toisen kierroksen lasku jätti hyvän fiiliksen, Riikka totesi kilpailun jälkeen.

- Ensimmäisessä suurpujottelukisassa oli vielä viimeisen väliajan jälkeen kuudentena, mutta osui radan loppuosuudella kuoppaan ja vauhtini pysähtyi täysin.

Tiistainen pujottelu valmisti Riikkaa nuorten olympialaisten pujotteluun, joka lasketaan Lillehammerissa ensi viikon torstaina.

- Pujottelurinne oli haastava ja vaikea. Oli hyvä saada teknisesti vaikea kisa alle ennen ensi viikon olympialaisia. Tulos oli hyvä, sillä en ole pystynyt starttaamaan pujotteluun yhtä itsevarmasti kuin suurpujotteluun.

Nuorten olympialaisten ensimmäinen alppilaji suurpujottelu käydään jo tiistaina. Nuorten olympialaiset on Riikalle kauden toinen pääkilpailuista.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään rinteeseen. Kilpailen Lillehammerissa tiistaina suurpujottelussa ja torstaina pujottelussa. Lähtökohdat ovat ihan hyvät. Kunto on hyvä ja Lillehammerin rinteet ovat ennestään tutut, joten hyvillä fiiliksillä ensi viikkoa jo tässä odotetaan, Riikka hymyili.

Riikka Honkanen Maribor GS