Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Erika Pykäläinen jatkoi voittosarjaa Tahkon Audi Tourilla

Nuorten kansallinen Audi Alpine Ski Tourin kolmas kisaviikonloppu käytiin Tahkolla 5.-7.2. Perjantaina laskettiin tiivis päivä, kun ensimmäisenä lajina kisattiin kaksi syöksykisaa Tahkon Syöksyrinteessä. Tahkon Talentin nuoret pistivät tutussa kotirinteessä vauhdin päälle ja N16-sarjan tytöissä Erika Pykäläinen ja Tessa Backman hoitivat tuplavoiton kotiin. M16-sarjan kaksoisvoitot menivät Elian Lehdolle ja Sami Liukkoselle. Talentin pojista parhaassa iskussa oli Kasper Käyhkö, joka sijoittui viidenneksi ja seitsemänneksi.

Lauantaina jatkettiin Tahkon Special-rinteen puolella pujottelulla ja siinä Erika Pykäläisen ensimmäisen kierroksen johto vaihtui keskeyttämiseen toisella kierroksella. Tahkon Talent ryhmästä saatiin kuitenkin voittaja, kun Jenny Vuori hoiti ykköstilan kotiin. Natalie Nousjoki täydensi ryhmän laskijoiden menestystä sijoittumalla kolmanneksi ja Tessa Backman oli viides. M16-sarjan edellispäivän ykkönen Elian Lehto jatkoi voittosarjaa myös pujottelussa. Tahkon alppikoulun laskijoista Eemeli Mäklin oli viides ja Mikkel Lindberg sijalla seitsemän.

Viimeisen päivän lajina kisattiin superpujottelussa ja siinä Erika Pykäläinen korjasi edellispäivän virheensä ja nousi ykköspaikalle. Toiseksi laski  Jenny Vuori. Tessa Backman jatkoi tasaisia esityksiä sijoittumalla neljänneksi. Poikien M16-sarjan nopein oli tällä kertaa Santa Claus Ski Teamin Turo Torvinen, jolle seurakaveri Elian Lehto hävisi puoli sekuntia.

Erika P Sykä

Erika Pykäläinen Tahkon Audi Tourin syöksyssä

(Kuva Kristian Kurki)