Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Levi Fis-kierros kisattiin kipakassa pakkasessa

Vuoden 2016 ensimmäiset kotimaan Fis-kisat käytiin Levin kipakassa pakkasessa 4.-6.1. Norjan Kristine Normark ja Ruotsin Hannes Grym olivat ensimmäisen päivän nopeimmat 4.1. lasketussa Fis-suurpujottelussa. Tahkon alppikoululaisista parhainta vauhtia esittivät Kaisa Nyberg ollen neljäs ja miesten sarjassa Antti Leonsaari kahdeksas.

Levin Fis-kisojen toisen suurpujottelun ykköstilat menivät  Suomen Nella Korpiolle ja Ruotsin Hannes Grymille, joka nappasi siis tuplavoiton. Tahkolaisista edellispäivän onnistujat olivat jälleen vauhdikkaimmat; Kaisa Nyberg oli kolmas ja Antti Leonsaari neljäs.

Kiristyvä pakkanen haittasi eniten kisojen viimeisten päivien pujottelua, joista keskiviikkona 6.1. lasketun kisan ykköseksi laskivat Suomen Julia Toiviainen ja Norjan Morten Engvoll. Tahkon Kaisa Nyberg piti ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkipaikkaa, mutta toisella laskulla hänen laskunsa päättyi valitettavasti loppuosalla horjahdukseen ja ulosajoon. Miesten sarjassa Tahkon laskijoista parhaassa vauhdissa oli Sami Merisalo, joka oli kuudes puolitoista sekuntia norjalaiselle voittajalle jääneenä.

Viimeisen pujottelupäivän voittaja oli Lapin Pakkasukko, sillä kisaa ei voitu läpi -30 C pakkasen ja kylmän pohjoistuulen vuoksi.

Kuvassa Kaisa Nyberg.

KaisaNyberg Levi Fis