Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka Honkanen viides ja kuudes Funäsdalenissa

Naisten alppimaajoukkueen tulokas Riikka Honkanen, 17, aloitti suurpujottelukautensa Ruotsin Funäsdalenista. Kauden avaus Honkasen kohdalla siirtyi lumipulan takia kolmella viikolla suunnitellusta, mutta se ei haitannut nuoren laskijan keskittymistä tulevaan. Ruotsin Funäsdalenissa Honkanen oli nopein suomalaisista, tuloksena kahdesta erillisestä FIS-suurpujottelukisasta sijat kuusi ja viisi.

Lauhan ja vähälumisen alkutalven takia useita kilpailuja on jo jouduttu peruuttamaan, mutta Ruotsissa lasketteluolosuhteet olivat viikonlopun lumisateen ja pakkasen jäljiltä kunnossa.

- Sunnuntain kisan molemmat laskut olivat ihan OK. Tein kummassakin liikaa pieniä virheitä, mutta en mitään isompaa. Kuudes oli ihan hyvä tulos kuitenkin. Maanantain kisan ensimmäinen lasku meni jo hyvin, mutta toisessa laskussa tuli pari isompaa virhettä, jotka verottivat aikaa.

- Tänään rinne oli pehmeä ja kulunut, ja portit kauempana toisistaan. Rata oli eilistä haastavampi ja nopeampi, toisessa kisassa viidenneksi laskenut Honkanen summasi.
Nurmijärveläistä alppihiihtoseura Alpine Race Team Taaboria edustavan Honkasen valmistautuminen kauteen on sujunut lumipulasta huolimatta lähes suunnitellusti. Maajoukkue on syksyn aikana leireillyt ahkerasti ja pitänyt kuntoaan yllä muun muassa Itävallan Hintertuxin jäätiköllä.

Ruotsista Honkanen matkaa maajoukkueen mukana Norjan Trysiliin, jossa viikon kuluttua (7.-8.12.) lasketaan naisten pujottelun ja suurpujottelun Euroopan cupin osakilpailut.

- Tärkeintä oli saada kausi kunnolla käyntiin. Norjassa kilpailen ainakin suurpujottelussa. Myös pujotteluni on parantunut viime kaudesta ja se on sujunut treeneissä hyvin. Katsotaan ensi viikolla, osallistunko myös Cupin pujottelukisaan, Honkanen mietti.

Tahkon alppilukiota käyvän Riikka Honkasen kauden pääkilpailut ovat helmikuun puolivälissä Norjan Lillehammerissa laskettavat nuorten olympialaiset ja helmi-maaliskuun taitteessa Venäjän Sotshissa käytävät alppihiihdon nuorten MM-osakilpailut.

Tuloksia: FIS-suurpujottelut, Funäsdalen, Ruotsi:

Sunnuntai 29.11.

1. Paulina Grassl (SWE) 2.03,36

6. Riikka Honkanen (FIN) + 1,02

Maanantai 30.11.

1. Meta Hrovat (SLO) 1.59,07

5. Riikka Honkanen (FIN) + 1,15

RiikkaH15

Kuva: Ski Sport Finland