Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

SM-kisat huipentui Pyhällä Janina Mäkisen voittoon

Yleisen sarjan tekniikkalajien suomenmestaruudet ratkottiin kauden viimeisissä kotimaan Fis-kisoissa Pyhällä 16.-19.4. Torstaina 16.4. lasketussa naisten SM-suurpujottelussa maajoukkueen ykköslaskija Merle Soppela kesti muiden hyökkäykset ja hän oli yhteisajassa 11 sekunnin sadasosaa Nina Halmeen edellä. Kolmanneksi nousi ensimmäisen laskun viidenneltä sijalta Tahkon alppikoulun Riikka Honkanen, joka nappasi näin toisen yleisen sarjan SM-pronssin superyhdistetyn jatkeeksi. Miesten kilpailu jouduttiin siirtämään seuraavaan päivään, koska sään lämmettyä rinnepohja ei olisi kestänyt miesten sarjan läpiviemistä.

Perjantaina päästiin jatkamaan kisaurakkaa miesten SM-suurpujottelulla ja päivän ykköseksi ja SM-kultaan laski Vaasan Samu Torsti. Max Luukko jatkoi hyvää SM-sarjaa nappaamalla hopean ennen Marcus Sandellia, joka oli päivän kolmas. Tahkon alppikoulun pojista parhaana oli Niklas Nihtilä oli sijalla 14 ja Antti Leonsaari 15:s.

SM-kisat huipentuivat lauantaina 18.4., kun Piste Palanderin vaativassa rinteessä taisteltiin pujottelun SM-mitaleista. Miesten sarjassa haastava rinne ja kiperä ratamerkkaus aiheutti useita ulosajoja. Miesten voittoon laski selvällä erolla Kauniasten Victor Malmström. Turun Juho Dahl oli toinen ja Espoon Jens Henttinen kolmas. Naisten sarjassa nähtiin tiukka kamppailu SM-mitaleista, kun Tahkon alppikoulun Janina Mäkinen nousi toisen kierroksen kovalla vedolla kisan ykköseksi ohi Merle Soppelasta ja saalisti näin ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalinsa. Tahkon alppikoulun kovaa panosta täydensi nuori Riikka Honkanen nousemalla ensimmäisen laskun viidenneltä sijalta SM-pronssille. Kaisa Nyberg oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena, mutta joutui valitettavasti jättämään kisan toisen kierroksen ulosajoon.

Kauden viimeisenä Fis-kilpailuna laskettiin vielä sunnuntaina 19.4. Fis-suurpujottelu, jossa naisten ykkönen oli Saana Ahonen ja Riikka Honkanen tuli toiseksi ennen Julia Toiviasta, joka oli kolmas. Miesten nopein oli tällä kertaa Arttu Niemelä, toiseksi laski Robin Bäck ja kolmanneksi Max Luukko.

Pyhä NC SL W 18.4.2015

Kuvassa naisten SM-pujottelun mitalikolmikko