Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Alppikoululaisilla vauhdikas alku SM-viikolle Ylläksellä

Tahkon alppikoululaisten kausi huipentui pääsiäisen jälkeen Ylläksellä, missä laskettiin 10.-13.4. vauhtilajien SM-kisat sekä nuorten suurpujottelun mestaruuksista. Vauhtikisojen avauslajeissa syöksyssä ja supersuurpujottelussa SM-mitalit menivät kokeneimmille laskijoille, kun miesten tuplamestariksi laski Max Luukko ja viime keväänä Tahkon alppikoulusta valmistunut Arttu Niemelä nappasi molemmista lajeista hopeaa. Naisten mestareiksi laskivat Nina Halme ja Camilla Andersson. Tahkon tytöistä parasta vauhtia esitti Riikka Honkanen sijoittumalla syöksyssä neljänneksi.

Sunnuntaina 12.4. oli Ylläksellä vuorossa superyhdistetty ja miesten sarjassa Max Luukko nappasi kolmannen mestaruuden. Kärjen takana käytiin tiukka kamppailu, kun kolme seuraavaa laskijaa oli kahdeksan sadasosan sisällä. Justus Kuukka nappasi hopeaa ja Miikka Mankinen pronssia. Tahkon pojista Niklas Nihtilä jäi kahden sadasosan päähän SM-pronssista sijoittumalla neljänneksi. Naisten voittajaksi laski Merle Soppela. Nea Luukko nappasi hopeaa ja Riikka Honkanen laski ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin sijoittumalla kolmanneksi. Kaisa Nyberg täydensi Tahkon alppikoululaisten panosta laskemalla neljänneksi.

Vauhtilajien jälkeen Ylläksellä laskettiin vielä kaksi Fis-suurpujottelua, joista ensimmäinen oli samalla nuorten SM-kilpailu. Riikka Honkanen jatkoi edellispäivän mitalikannassa laskemalla N18-sarjan ykköseksi ennen Julia Toiviaista. Tahkon tytöistä Ellen Hellman onnistui myös laskien SM-pronssille. N21-sarjassa SM-kultaa laski Kaisa Nyberg kukistamalla toisen kierroksen hyvällä laskulla Saana Ahosen ja Nea Luukon. Janina Mäkinen sijoittui kisan viidenneksi. Poikien puolella mestaruudet menivät tällä kertaa Eetu Mäkelälle ja Mikael Svenskille. Tahkon pojista parasta vauhtia piti Antti Leonsaari ja Henry Tuononen, jotka sijoittuivat M18-sarjassa viidenneksi ja kuudenneksi.

Viimeisenä kisapäivänä 14.4. laskettiin vielä Fis-suurpujottelu, missä naisten ykköseksi laski Riikka Honkanen ja toiseksi sijoittui Julia Toiviainen. Kaisa Nyberg jatkoi myös hyviä laskuja sijoittuen kolmanneksi. Miesten nopein oli Mikael Svensk ennen Marcus Sandellia ja Juho Sattasta.

JuuliaToiviainen RiikkaHonkanen KaisaNyberg

Viimeisen kisapäivän nopeimmat naiset palkintokorokkeella