Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Riikka Honkanen neljäs nuorten MM-kisojen suurpujottelussa

Alppihiihdon arvokisat jatkuvat Norjan Hafjellissä, missä lasketaan parhaillaan nuorten MM-kilpailut. Tahkon alppikoulusta ovat mukana tyttötrio Riikka Honkanen, Kaisa Nyberg ja Janina Mäkinen. Sunnuntaina 8.3. laskettiin suurpujottelun sekä joukkuekilpailun mitaleista ja maanantaina oli vuorossa pujottelu. Kilpailut jatkuivat tiistaista eteenpäin  vauhtilajeilla.

Sunnuntaina naisten suurpujottelussa suomalaisista parhaassa vauhdissa oli Riikka Honkanen, joka laski mitalitaistossa 39:nneksi ja alle 18-vuotiaiden sarjassa neljänneksi. Kaisa Nybergin keskeyttäessä toisella. MM-kultaan laski Nina Ortlieb Itävallasta. Miesten suurpujottelussa voittoon laski Norjan Henrik Kristoffersen. Suomalaisista ainoastaan Max Luukko sai tuloksen laskien 20:nneksi.

Joukkuekilpailussa suomalaiset kohtasivat aikuisten MM-kisojen tapaan ensimmäisellä kierroksella USA:n, joka oli myös Norjassa vahvempi kaikilla neljällä laskulla. MM-kultaan laski isäntämaa Norja.

Maanantain pujotteluissa Nea Luukko oli 31:s ja Hilla Hannola 39:s ja alle 18-vuotiaissa viides. Janina Mäkisen ja Saana Ahosen kilpailu päättyi ensimmäiselle kierrokselle. Miesten sarjassa suomalaisten panos oli tasainen ja parhaana oli Max Luukko 12:s, Juho Dahl 20:s, Justus Kuukka 23:s ja Arttu Niemelä 24:s. Eetu Mäkelän kilpailu päättyi keskeytykseen. Norjan Henrik Kristoffersen laski voittoon myös pujottelussa ja naisten ykkössijan pokkasi  USA:n Paula Moltzan.

Tuloksia: http://www.skiforbundet.no/alpinejrwc/results/