Ski Sport Fis Cup Tahkolla 13.-15.2.

Ski Sport Finland FIS Cup Tahkolla 13. - 15.2.2015

Suurpujottelun Fis-kilpailu palaa Tahkon kisaohjelmaan yli 10 vuoden tauon jälkeen

Kotimaisen alppihiihdon Ski Sport Finland Fis Cup jatkuu 13. -15.2. Tahkolla, missä lasketaan viikonlopun aikaan kolme Fis-kilpailua.  Perjantaina 13.2. lasketaan suurpujottelun Fis-kilpailu Tahkon syöksyrinteessä, jolle saatiin uudelleen rekisteröityä Suomen eteläisin suurpujottelun Fis-status viime syksynä. Tahkon syöksyrinteessä on 201 metrin korkeusero, joka täyttää Fis ENL rinteelle vaadittavat mitat. Viimeksi Tahkolla laskettiin Fis-suurpujottelua 1.-2.2.2003. Miesten sarjassa kaksoisvoittoon laski tällöin Joni Sandvall, joka toimi viime talvena Tahkon alppikoulun päävalmentajana ja vastaa tällä hetkellä mm. Eemeli Pirisen valmennuksesta Vailin MM-kisoissa.

Perjantain kilpailu alkaa naisten sarjalla klo 12 ja toinen kierros klo 14.15

Lauantaina 14.2. Fis-pujottelussa kamppaillaan nuorten pujottelun SM-mitaleista

Lauantaina 14.2. on vuorossa Fis-pujottelu Tahko Special –rinteessä ja samalla ratkotaan alle 18- ja 21-vuotiaiden SM-mitalistit. Alle 18-vuotiaiden sarjassa mukana ovat tammikuussa Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla laskeneet Riikka Honkanen, Ellen Hellman sekä Hilla Hannola. Poikien vastaavassa sarjassa ennakkosuosikkeja ovat EYOF -kisoissa kahdeksanneksi sijoittunut Eetu Mäkelä, Miikka Mankinen sekä Joona Piirainen. Tahkon alppikoulussa harjoitteleva Nilsiä-Skin Jose Partanen yrittää kotirinteessään saalistaa ensimmäistä pujottelun SM-mitalia. Viime talvena hän nappasi suurpujottelun SM-kultaa Sallassa alle 16 poikien sarjassa.

Alle 21-vuotiaiden naisten sarjassa ennakkosuosikkeina ovat Fis Cupissa kärjessä laskeva Janina Mäkinen. Tahkon alppikoulun Kaisa Nyberg tuntee rinteen hyvin ja on valmis yllättämään. Miesten alle 21-vuotiaiden mestaruudesta käydään kova kamppailu mm. Teddy Takin sekä Juho Handolin välillä. Myös Tahkon alppikoulun Niklas Nihtilällä ja Sami Merisalolla saattaa olla mahdollisuus nousta jopa kärkipäähän tutussa kotirinteessä.

Lauantain kilpailu alkaa klo 10 ja toinen kierros klo 12

Sunnuntaina 15.2. vuorossa toinen Fis-pujottelu

Sunnuntaina jatkuvat Fis-pujottelut samalla aikataululla, kuin lauantaina.

Kisan lähtölistat ja live-seuranta: http://www.live-timing.com/races.PHP

Tulokset: http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/calendar.html