Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Merle Soppela tuplavoittajaksi Pyhällä

Pyhän Fis-kierros jatkui torstaina 27.11. naisten ja miesten suurpujottelulla sekä päivän päätteeksi lasketulla naisten pujottelukisalla. Merle Soppela tykitti toisella kierroksella selkeästi nopeimman ajan ja nousi päivän suurpujottelun ykköseksi lähes puolen sekunnin erolla Saksan Susanne Weinbuchneriin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailua johtanut Sveistin Larissa Jenal jätettiin kolmanneksi. Tahkon alppikoulun laskijoista Kaisa Nyberg oli parhaana 12:s, mutta kärkikymmenikkö oli tiiviissä nipussa, joten Kaisa paranteli tälläkin sijoituksella mukavasti Fis-pisteitään.

Miesten sarjan kärkitilat menivät muuten edellisen päivän mukaisesti, mutta Eemeli Pirisen keskeyttäessä kärjessä olivat Kalle Peltola ja Arttu Niemelä. Kärkikaksikon aikaero oli vain 12 sadasosasekuntia ja kolmantena oli Latvia Kristaps Zvejnieks parin kymmenyksen päässä. Myös miesten sarjassa aikaerot olivat tiukkoja ja Tahkon alppikoululaisista parhaana oli Henry Tuononen 21:s. Tiiviin kisapäivän päätteeksi laskettiin vielä naisten Fis-pujottelu, jossa nopein oli Tsekin Gabriela Capova. Sandra Holm sijoittui toiseksi ja Puolan Katarzyna Wasek kolmanneksi. Tahkon alppikoulun Riikka Honkanen pääsi myös ensimmäisessä Fis-pujottelustartissaan kelpo vauhtiin ja oli 10:s.

Pyhän Fis-kierroksen viimeinenä lajina laskettiin perjantaina 28.11. vielä miesten pujottelu, missä Latvia Kristaps Zvejnieks nousi toisen kierroksen kirillä voittoon. Suomen Jens Henttinen oli kakkonen vajaan kahden kymmenyksen voittajalle jääneenä ja kolmanneksi laski Ruotsin Isak Klein.